„Surówkowy Tydzień”

Przez cztery dni Dzieci miały możliwość obserwacji pracy Pań z Kuchni podczas przygotowywania surówek. Panie Kucharki przedstawiały poszczególne składniki i omawiały jaki one mają wpływ na zdrowie dzieci. Dzieci dowiedziały się co trzeba jeść aby mieć zdrowe oczy, kości, zęby oraz dobrą pamięć i koncentrację. Każdego dnia dzieci degustowały przygotowane surówki i oceniały ich smak, zaznaczając na tablicach swoje wrażenia za pomocą uśmiechniętych minek. W piątek odbyło się podsumowanie! Dzieci miały możliwość samodzielnego  przygotowana surówki, która zdobyła najwięcej pozytywnych ocen, czyli najbardziej im smakowała. Do współpracy zachęceni zostali Rodzice. Panie przygotowały dla nich ulotki, na których znajdowały się przepisy wszystkich prezentowanych surówek.
To była świetna zabawa połączona z nauką zdrowych nawyków żywieniowych.